top of page

WILDE ZONDAGEN . NL

een maandelijkse impuls voor wie de kunst van het schrijven beoefent

Ilustratie Schrijven

Tussen oktober en mei organiseren we iedere maand op de fijne zolder van 'de Wilde weg' een schrijfdag: een groepje (al dan niet professionele) liefhebbers van het schrijven schuiven aan de tafel bij Pauline aan en nemen de tijd en de rust om verbinding te maken met de bron van hun inspiratie. We bundelen onze aandacht, verzamelen ons geduld en dagen onze bemoeizuchtige en betweterige geest uit om ons met rust te laten. We schrijven vrijuit en rauw zoals het komt. We luisteren, ontvangen en vloeien uit. Zo proberen we onszelf in lijn te brengen met onszelf. Dat is prutsen en plezier, het vraagt vertrouwen en overgave. Pauline geeft impulsen, stelt vragen, nodigt uit. Er komen de meest uiteenlopende teksten op papier. Verrassend, bizar, verwar(ren)d of bijzonder. En we delen, we lezen elkaar voor en proberen alle oordelen op te schorten. Het gaat nooit om de resultaten, maar altijd om ploegen, zaaien, mesten en de oogst nemen zoals hij is. Vaak komen we tot mooie gesprekken over wat schrijven voor ons betekent.

​Jaarlijks is er ook een schrijfweek op eigen terrein in de Franse Cevennen.

Hoewel een dag in Linschoten moeilijk vergelijkbaar is met een week op een bijna vergeten berg bij een verscholen watermolen, kun je toch een beetje een indruk krijgen van wat je van een schrijfweek in Frankrijk mag verwachten. Ook komen deelnemers van zo'n week vaak daarna op een Hollandse zondag om weer verbinding te maken met de bron van hun schrijven, hun verbeelding, hun verhaal. Maar dit wil allemaal niet zeggen dat je interesse in zo'n week moet hebben om een wilde zondag te bezoeken.

  

De Schrijftafel
Art will make itself

Wie schrijft en belangstelling heeft om eens een zondag deel te nemen kan contact opnemen met Pauline via het contactformulier

 

 

 

of via de mail info@dewildeweg.net

bottom of page