top of page

DE WILDE WEG

DE WILDE WEG

De wilde weg is een theatertje, een galerie, een filmzaaltje of een vertelplek, een werkruimte, een oefenplaats, soms zelfs feestlocatie. Multi dus. We vatten het allemaal samen in het woord ‘thuistheater’. Het ligt aan de Dorpstraat 33 in Linschoten en aan het mooie oude Kerkpleintje als je ‘langs achter’ komt.

​In DE WILDE WEG kun je veel kanten op. Dat willen we ook graag. Niet gebonden, aan tijd noch geld, ook niet aan een doel of een grondslag, noch aan een bepaalde kunstvorm. Alleen aan onszelf, onze eigen kleur en ons eigen plezier. En die kleur kenmerkt zich door ongebondenheid. We houden van wild, van puur, onaangepast en eigenzinnig. En we houden enorm van diep ergens in duiken en hard ergens om lachen. Tijd en aandacht is ons dierbaar en stilte even onontbeerlijk. Wat het ook wordt, het moet warm zijn, ook als het scherp of kaal of knetterend is, ongemakkelijk misschien of zelfs bedenkelijk. Alles begint met warme aandacht. Nee, aan woorden geen gebrek. We willen zo'n plek waar je graag komt omdat je je er thuis voelt. Dat is dan weer een cliché maar dat kan ons niet veel schelen.

Zaal De Wilde Weg
priscaenmariekelezen.jpg
Buitenplein
hapjesdww.jpg

We vinden het fijn regelmatig mensen over de vloer te hebben die van kunst houden. Die het maken  of die het opzoeken en willen ondergaan. Sommigen leven het zelfs, ze zijn eruit gevormd. Hoe dan ook, ze scheppen en zingen een ander lied dan de goegemeente. Vanuit de tenen. En uit liefde.

 

Als we het goed doen dan draagt DE WILDE WEG een beetje bij aan de noodzaak om ons met elkaar te verbinden. Kunstzinnig kruisbestuiven. Met plezier delen we de ruimte ook met mensen die iets in hun kunst aan het maken zijn en behoefte hebben dat uit te proberen voor een belangstellend publiek. De plek is intiem genoeg om een persoonlijke ontmoeting en een goed gesprek te hebben.

 

Vanaf het begin in 2017 was het ons plan geen plan te hebben. We zijn dus vooral oplettend en nieuwsgierig naar wat er op ons pad komt. Het kan ook best een tijdje stil blijven. Om dan misschien uitbundig los te barsten. Een wilde weg dus.

bottom of page