top of page
De Wilde Week FR
WILDE WEEK . FR

Al een jaar of tien organiseren we 's zomers schrijfworkshops op ons terrein in de Cevennen, Zuid-Adèche, Frankrijk. We zijn zo gezegend dat we daar ooit de ruïne van een watermolen konden kopen en hebben die intussen stapvoets en met vallen opstaan gerestaureerd en daar een soort kleine hameau omheen gebouwd. Daar wonen we in de zomer zelf - en soms ook in koude, natte seizoenen -  maar we kunnen er ook anderen ontvangen. Zelfs een groep tegelijk. Het is een krachtige en prachtige plek in de ruwe natuur, waar het leven eenvoudig is. Al is een eenvoudig leven dus doorgaans helemaal niet zo eenvoudig als het klinkt...

We worden omgeven door een koele, wilde stroom, een zalige waterval, verlaten kastanjeboomgaarden, verwilderde hellingen, allerlei dieren, ook veel onzichtbaar leven en extreme weersomstandigheden. Een bijzondere omgeving om onze creativiteit te voeden en te verdiepen.

Ook in de zomer van 2019 was er weer een schrijfworkshop, waarin acht deelnemers hard gewerkt en hard genoten hebben. Opnieuw was er aan het eind van de week weer een bijzondere oogst aan materiaal en sprekende tekst. Wil je in de toekomst tijdig op de hoogte worden gehouden, laat dan een berichtje achter onder contact, dan zorgen we ervoor dat je informatie krijgt zodra er nieuwe plannen worden gemaakt.

Buiten Schrijven
Onder de waterval

Ben je niet speciaal geïnteresseerd in schrijven maar hou je van de natuur, ben je handig (met een bosmaaier bv.) of sterk (om bv. brem-struiken te lijf te gaan), hou je ervan om - tegen kost en inwoning! - je handen uit je mouwen te steken, dan nodigen we je ook uit om contact op te nemen. Er is altijd veel werk en we laten anderen met plezier mee de vruchten plukken van dat werken. Wij weten als geen ander hoe goed het doet om je al werkend te verbinden met bomen, stenen, aarde en hemelen en dat alles met heel je lijf en de leegte. 

Molen Complex

Sterker nog: ben je of ken je iemand die een plek zoekt om zich een tijd terug te trekken uit de vertrouwde wereld en in de natuur te wonen, tussen herfst en lente is het huis beschikbaar in ruil voor onderhoud. Denk bv. aan het kappen van bomen of het huis beschermen tegen gewelddadige regens en storm. Zo'n winterwoner kan natuurlijk ook een vrienden- of geliefdenkoppel zijn.

Schrijf ons of (nog beter..) bezoek ons in de zomer, tussen juni en half september.

bottom of page